ATP Newport: Megfékezhetetlen rakéta

John Isner nyerte az év utolsó füves pályás versenyét. Az amerikai a döntőben az ausztrál Matthew Ebdent győzte le. 

Van aki annyira szereti a füves borítást, hogy Wimbledon után is túlórázott rajta. Nos 28 játékosból a legjobban ehhez a borításhoz ezen a héten az első kiemelt John Isner és a meglepetésemberként a fináléig eljutó Matthew Ebden alkalmazkodott.A hórihorgas amerikai az elődöntőben Bjorn Fratangelot, Ebden pedig a német Peter Gojowczykot győzte le.

Isner magabiztosan győzte le Ebdent a newporti döntőben
Kép forrása: sportskeeda.com

Isner kihasználta, hogy Ebden a mérkőzés elején az öltözőben maradt. Az amerikai rögtön elment 2-0-ra és ezt az ausztrál nagyon bánhatta. Isner nagyon magabiztos adogatójátékokat produkált és 6/3-ra nyerte az első játszmát. Ez Isnernek break előnyben az ő szerváival szinte gyerekjáték volt, persze ehhez kellett, hogy 90 %-ban nyerje első szervái mögött a pontokat. A második játszmában már Ebden jobban odafigyelt adogatásaira és mint a hímes tojásokat, úgy őrizte őket. Ez nem zavarta meg Isnert aki adogatást továbbra sem bukott, majd végig vezetve egy 7-4-re hozott rövidítés után lezárta a mérkőzést. Isner magabiztosan nyert Ebden ellen.

Isner a 2015-ös atlantai verseny után tudott újra tornát nyerni, a bődületeseket szerváló amerikaira már ráfért egy sikert, hiszen mostanában nem sokat lehetett róla hallani. A 32 éves játékos 11. tornagyőzelmét szerezte meg.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.