ATP Atlanta: Zsinórban 2/2

John Isner nyerte az atlantai ATP tornát. A hórihorgas amerikai két verseny óta teniszezik veretlenül. A hazai közönség számára minden olyan volt, mint egy igazi tündérmese. A feladatuk csupán annyi volt, hogy érvényesítsék megvásárolt jegyüket, elfoglalják széküket és kényelmesen hátra dőlve nézzék az amerikai házi rangadót a fináléban. Ryan Harrison az amerikai rangadóért a brit Kyle Edmundot, John Isner pedig a füves szezonban remekelő Gilles Müllert búcsúztatta.

Isner Atlantában is veretlen maradt
Kép forrása: mainichi.jp

Az első játszma a magabiztos adogatásokról szólt. Ez persze nem volt különösebb szenzáció, hiszen csupán Isnernek kellett megküzdenie egyetlen adogató játékával 5-5-nél, de ott sem volt Harrisonnak break lehetősége. Maradt tehát a Tiebreak, ahol Harrison hiába jutott el játszma labdáig, a szettet nagy harc árán Isner nyerte meg. Az elvesztett első játszma ellenére a folytatásban Harrison tudott break előnybe kerülni, azonban kisebb fórja semeddig sem tartott. Isner még vérző kézzel is visszajött, majd az újabb rövidítésig már nem voltak komolyabb történések. Ezen a napon az idősebb amerikai volt fejben erősebb, hiszen a második Tiebreaket is behúzta.

John Isner  zsinórban a második tornagyőzelmét aratta, ami remek önbizalmat adhat a nagyobb versenyekre is a nyári US Open Series tornákon.

Kiemelt kép forrása: skysports.com

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.