ATP Gstaad: Fognini csak a döntőben nem veszített szettet!

Fabio Fognini bizonyult legyőzhetetlennek Gstaadban. Az olasz játékos a torna meglepetésemberének számító Yannick Hanfmannt győzte le. 

A tornán a magasan kiemelt játékosok közül csak Fognini tudott menetelni. A jelenleg még formán kívül teniszező Goffin a negyeddöntőig, Bautista Agutot a döntős Fogninitól kapott ki, a harmadik kiemelt Feliciano Lopezt pedig a másik finalista Hanfmann ütötte ki. A német játékos remek tornát tudhatott maga mögött, hiszen Lopezt, Joao Sousát és Robin Haaset is legyőzte.

Fognini több mint 1 év után nyert újra tornát
Kép forrása: atpworldtour.com

Hanfmannon látszott az elején, hogy ez pályafutása első ATP döntője. Fognini ellépett 4-0-ra és ez később egy elvesztett adogatás ellenére is szettelőnybe tudott kerülni. Az első játszma után a német játékos kezdett egyre jobban megnyugodni és többször is megmentette magát a második játszmában nehéz helyzetekből. Hanfmann a második játszmában remekül tartotta magát, de Fognini 5-5-nél már nem volt kegyes és elvette ellenfele adogatását. Fognini rendkívül kiegyensúlyozottan teniszezett ezen a mérkőzésen, így a találkozó befejezése sem jelentett neki akadályt és két szettes győzelme után tornagyőztes lett.

Fabio Fognini az elmúlt időben olyan mérkőzéseken kapott ki, ami alakulhatott volna máshogy is, visszajárt neki a siker. Az olasz teniszező pályafutása ötödik tornagyőzelmét aratta.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.