AusOpen 2018: A hölgyeknél sem maradtunk meglepetés nélkül

Csak kapkodtuk a fejünket az Australian Open kilencedik napján. A két meglepő férfi eredmény mellett a hölgyek versenye is tartogatott meglepetést.

Elina Svitolina búcsúzott. Ez magában is meglepő lehet, hiszen a negyedik helyen kiemelt ukrán hölgyet sokan minimum a legjobb négy közé várták, de legyőzőjének személye, és az eredmény mindenképpen óriási meglepetésnek számít. Persze, ha jobban belegondolunk, volt félnivalója Svitolinának, hiszen a belga Elise Mertens játszmaveszteség nélkül jutott a nyolc közé, és alig másfél héttel ezelőtt egy hobarti tornagyőzelemmel hangolt az Australian Openre. Az 1 óra 13 perc alatt 6-4 6-0-ra megnyert mérkőzés hűen tükrözi jelenlegi formáját (még akkor is, ha az ukrán fizikailag nem volt a topon, és kisebb csípősérüléssel bajlódott), és ha a jól tudja kezelni az egyre jobban rá nehezedő nyomást, akár még ennél is nagyobb meglepetést okozhat Melbourne-ben.

Kezdheti mindezt már csütörtökön, amikor a Carla Suarez Navarrot három játszmában búcsúztató (6-0 6-7 6-2) Caroline Wozniackival találkozik. A dán játékos néhány napja kis híján búcsúzott a tornától, de a Fett elleni meccs óta magabiztosan nyeri a mérkőzéseit. Wozniacki másodszor jutott az Australian Open elődöntőjébe, de talán most van a legtöbb esélye a végső győzelemre. A játéka az utóbbi egy évben rendkívül sokat fejlődött, és a magabiztossága is az egekben van, hogy ez mire lesz elég Mertens ellen két nap múlva kiderül.

A hozzászólások le vannak zárva.