ATP New York: Erős véghajrá az új tornán

Két korábbi US Open-döntős is ott van a 4 között az újabb New York-i tornán.

Ezen a héten rendezik az ATP World Tour legújabb versenyét, a Memphis Open helyébe lépő New York Open-t is. A 748 500 dollár összdíjazású 250-es eseményt fedett pályán rendezik, küllemre pedig teljesen különbözik a World Tour többi 70 tornájától, ugyanis a borítás színe fekete, épp, mint a tavaly debütáló Laver Kupán.

Nem nézett ki rosszul a nevezési lista. Az amerikai tenisz aktuális legjobbjain kívül a tavalyi US Open-finalista, Kevin Anderson (1.) és a 2014-es ‘runner-up’, Kei Nishikori (5.) is megtalálható volt a főtáblán. Ők ketten még versenyben is vannak, de csak az egyikőjük juthat be a vasárnapi döntőbe, ugyanis egy ágra kerültek. A dél-afrikainak akadt nehezebb dolga eddig, ugyanis két fiatal hazai, Ernesto Escobedo és Frances Tiafoe is vett el tőle játszmát. Nishikori ehhez képest magabiztosabban teljesít. Noah Rubin, Evgeny Donskoy és a John Isnert (3.) kiejtő Radu Albot ellen összesen veszített el egy szettet, pedig ő nem is volt erőnyerő.

A japánt ezen a héten a világranglista 27. helyén találhatjuk. Djokovichoz, Wawrinkához, Raonichoz és Murrayhez hasonlóan ő is egy tavalyi sérülése után próbálja újralendíteni karrierjét. Versenytársaitól eltérő menetrenddel viszont. Kihagyta az Australian Opent és eddig két Challenger versenyen vett részt: Múlt héten Dallasban, ahol bajnok is lett, előtte pedig Newport Beach-en, ott viszont kiesett az első körben.

Az alsó ágon a legmagasabban rangsorolt amerikai résztvevő, Sam Querrey (2.) található. Wimbledon tavalyi elődöntőse szettveszteség nélkül menetel eddig a “Nagy Almában”. Mikhail Youzhny és Ivo Karlovic után pedig a francia Adrian Mannarino (4.) lesz a következő ellenfele.

Kép forrása: twitter.com/NewYorkOpen

A hozzászólások le vannak zárva.