ATP Genf: A mélyről a magasba, Fucsovics Márton döntős

Elképesztő fordítás, pedig nem állt jól Marci szénája. Fucsovics 2/6 0/3-ról győzte le Steve Johnsont és jutott a genfi ATP torna fináléjába! 

Egyre nagyobb volt a tét Fucsovics számára, hiszen esély mutatkozott, hogy 1984 után legyen ismét magyar férfi teniszező ATP torna döntőjében. Az ellenfél Steve Johnson volt, akiről tudtuk kellemetlen ellenfél, ráadásul idén nyert már salakpályás tornát.

Fucsovics pályafutása első ATP döntőjét játssza holnap!
Kép forrása: vg.hu

Az első szettben Fucsovics rögtön nehézségbe került saját adogatásai mögött. Az első akadályt még átugrotta, azonban a másodiknál már egy könnyebbnek tűnő fonák röpte elrontásával leverte a lécet. Az első játszmában Marci nem igazán találta Johnson játékának az ellenszerét, emellett igen sokat rontott. 5-2-nél pedig elvesztette újból saját adogatását, ami azt jelentette egyben, hogy ezen a versenyen először bukott játszmát. A második játszmában úgy tűnt Marci nem tud kijönni a gödörből, a fontos játékokat Johnson uralta. Az amerikai azonban hiába vezetett 3-0-ra is, az ő adogatásainál is elkezdett rezegni a léc. Fucsovics 1-3-nál nagy nehezen elvette ellenfele adogatását és miután a sajátját is hozta, egalizált. Egy teljesen új mérkőzés kezdődött, ahol a magyar játékos már sokkal jobban tudott Johnson kellemetlen teniszéből irányítani, az amerikait pedig az ideg tépte a szét a sorra elbukott játékoktól. Fucsovics végül 5-4-nél kapta meg a lehetőséget a szett megnyerésére, amivel élni tudott. Érezhető volt, hogy nagyon megváltozott a mérkőzés képe, ami a döntő szettben még jobban kirajzolódott. Fucsovics rettentő agresszív teniszére Johnsonnak nem igazán volt válasza, 4-0-val kezdett Marci. Miután Johnson szépíteni tudott Fucsovics előbb a sajátját, majd ellenfele adogatását ismét elnyerte, döntőbe került.

Fucsovics Márton hihetetlen akaraterejének méltó eredménye lett, döntőt játszhat Genfben. A magyar játékos holnapi ellenfele a Fabio Fogninit búcsúztató Peter Gojowczyk lesz, aki Delray Beach után idei második tornadöntőjét játssza majd. Holnap délután kiderül Fucsovics Márton megszerzi-e pályafutása első ATP tornagyőzelmét!

Kiemelt kép forrása: infostart.hu

A hozzászólások le vannak zárva.