ATP Stuttgart: Federer újra világelső, Raonic ellen döntőzik

Roger Federer és Milos Raonic jutott be az ATP 250-es stuttgarti torna fináléjába. A svájci elődöntős győzelmével hétfőtől ismét világelső! 

Raonic a címvédőt is meggyőző játékkal küldte haza
Kép forrása: sportingnews.com

Az első elődöntőben a kanadai Milos Raonic és a címvédő Lucas Pouille mérte össze tudását. Raonic az első szettben megmutatta ellenfelének, hogy miért kell foggal körömmel védened az adogatásod. Pouille 2-2-nél break hátrányba került és ez számára végzetes hibának bizonyult. A franciának hiába volt az utolsó Raonic adogatójátéknál break labdája, nem tudott visszakapaszkodni a szettbe. Raonic adogatása a második szettben is érinthetetlen volt, azonban most Pouille is tudta tartani szerváit. A játszma kimeneteléről a rövidítés döntött, ahol nem voltak kételyek, hogy a korábbi Wimbledoni finalista két szettben lezárja a mérkőzést. Raonic magabiztosan, 7-3-ra nyerte a Tiebreakot és jutott döntőbe. Raonic magabiztosan került a stuttgarti fináléba és hajthat pályafutása első füves pályás tornagyőzelméért.

Federer idén már másodszor győzte le nagy harcban Kyrgiost
Kép forrása: express.co.uk

A még nagyobb izgalmak a második elődöntőre maradtak. Roger Federer és Nick Kyrgios idén Miamiban egy káprázatos találkozót játszottak és itt is valami hasonló készült. Break labdák ide vagy oda, az első szettben nem lehetett egyik játékos adogatását sem megfogni. Federer 85, Kyrgios pedig 76 százalékban nyerte első adogatásai mögött a pontokat. A Tiebreakra maradt a döntés, amit az ausztrál könnyedén vitt. A második játszmában Kyrgios már nem tudott első adogatásaival dominálni, ami két szervája elvesztését eredményezte. Szokatlan volt ez a részeredmény, hiszen beleértve ezt a mérkőzést, két és negyed találkozón keresztül zsinórban 7 rövidítés döntötte el az adott játszmát. Federer 6/2-vel megtörte ezt a szériát, azonban a folytatásra visszatért minden a régi kerékvágásba. A fogadók a mindent eldöntő harmadik szettben csupán 40-30-ig tudtak eljutni, onnan azonban nem volt esély. A Tiebreak döntött, amit idegekkel Miamihoz hasonlóan Federer bírt jobban. A svájci 7-5-re nyerte a rövidítést és egy közel két órás mérkőzésen döntőbe jutott. Federer győzelmével már hétfőtől egészen biztosan újra világelső!

Vasárnap délután tehát Roger Federer és Milos Raonic harcol meg a stuttgarti tornagyőzelemért. A két játékosnak ez lesz a 14. egymás elleni mérkőzésük, a mérleg 10-3 Federer javára. Vajon ki szerzi meg pályafutása első stuttgarti elsőségét?

Kiemelt kép forrása: of300.ru

A hozzászólások le vannak zárva.