Először kapott ki honfitársától Andy Murray

Kyle Edmund legyőzte a visszatérő volt világelsőt az Eastbourne-i torna második fordulójában.

Andy Murray napjaink legnagyobb brit teniszezője, de jelenleg nem ő a legmagasabban rangsorolt a sportág szigetországi képviselői közül, hanem Kyle Edmund (2.). A skót távollétében lényegében méltó módon vette át a helyét (főleg az éveleji Australian Open elődöntővel), most azonban megmutathatta, hogy magával a honfitárssal is tisztességesen felveszi a versenyt…sőt! Az Eastbourne-i ATP 250-es, füves pályás tenisztorna második fordulójában brit házi rangadót rendeztek, amit végül a világranglista e heti 18. helyezettje nyert meg két játszmában. Bár Murray nem kis erődemonstrációt tartott az első körben Stan Wawrinka ellen, ez a meccs most megmutatta, hogy a csúcsforma még messze van. Edmund mindvégig előnyben volt a mérkőzés során. Az első szettben egyszer, a másodikban kétszer vette el a kétszeres Wimbledoni bajnok adogatását, aztán végül az is belefért, hogy engedjen abból a dupla-break-előnyből. 1 óra 42 perc alatt szerezte meg karrierje első győzelmét a skót ellen (6/4 6/4).

Edmund ezzel bejutott a legjobb 8 közé, ahol a kazah Mikhail Kukushkinnal játszik. A mérkőzés győztese az elődöntőben Mischa Zverevvel vagy Dennis Shapovalovval (3.) mérkőzik meg, míg a felső ágon a Diego Shcwartzmant (1.) kiejtő Lukas Lacko, vagy a Marco Cecchinato (4.) – John Milman mérkőzés győztese juthat be a fináléba.

Ez volt Murray harmadik mérkőzése visszatérése óta, mely után elmondta véleményét a Guardiannak:

“Jól érzem magam. Szerintem nem érdemes bármiféle negatív dologra következtetni [a mostani meccs után]. Most minden meccsen az a célom, hogy megtudjam, merre tart a játékom, s én merre tartok fizikálisan. Talán jobbra fordulnak dolgok pár nap múlva, talán nem. Csak annyi a biztos, hogy még kicsit több időre van szükségem. Viszont a csípőm már nem hátráltat semmiben sem. Szeretnék versenyre kész állapotba kerülni, ez határozza meg, hogy vállalom-e a játékot, vagy sem.”

Hogy ott lesz-e a jövő héten kezdődő Wimbledoni bajnokságon, nem lehet még tudni. A múlt héten a Queen’s Club-ban nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy még azt kihagyná, de megtudhattuk róla az elmúlt hónapokban, hogy a legutolsó napokban szereti meghozni az ilyesfajta döntéseket.

A kiemelt kép forrása: japantimes.co.jp

A hozzászólások le vannak zárva.