Kiegyensúlyozott mezőnyben folytatja visszatérését Andy Murray

Azért az egykori világelső skót nélkül sem nézne ki rosszul a Shenzhen-i főtábla.

Véget ért a US Open, lementek a Davis Kupa elődöntők és play-offok, így szokás szerint a szezon azon része következik most már, mikor a Távol-Keleten, majd európai fedett pályákon mérettetnek meg az ATP World Tour versenyzői. Ezen időszak egyik nyitó tornáját a kínai Shenzhen városában rendezik, 250-es kategóriában. A kemény pályás verseny mezőnye a kategória ellenére felkeltheti a teniszrajongók figyelmét. A top 10 egykori tagjai vagy éppen jelenlegi ostromlói, a jövő reménységei, és persze a visszatérésén fáradozó Andy Murray-t is megtaláljuk a résztvevők között.

A korábbi világelső és 3-szoros Grand Slam-bajnok skót karrierjét bő egy éve nehezíti a csípője. Tavaly a szezon utolsó hónapjait kihagyta és idén januárban akart visszatérni, de mint kiderült, sérülése sokkal komolyabb volt, mint gondolta: műtét és kihagyás várt rá. Utóbbinak nyáron vetett véget és már túl van 9 mérkőzésen (6 különböző tornán: Queen’s Club, Eastbourne, Washington, Cincinnati és a US Open). Idei mérlege eddig 5 győzelem és 4 vereség, amivel korántsem exponenciális tempóban halad a világranglistán. Ott ezen a héten a 313. helyen jegyzik, de renoméja miatt természetesen megkapta a szabad-kártyát a szervezőktől, s nem mellesleg a torna 2015-ös bajnokáról van szó.

Első körös ellenfelét, a kínai Zhizhen Zhangot 29 hellyel előzi meg, ám játéktudásban még Murray jelenlegi állapotában is nagyobb lehet majd a különbség. Ha a kétszeres olimpiai bajnok érvényesíti a papírformát, akkor utána azonban egy sokkal-sokkal nehezebb mérkőzés következhet David Goffin (1.) ellen. A belga nemcsak a mezőny legmagasabban rangsorolt versenyzője, de ő itt a címvédő is. A felső ágon megtalálhatjuk még Fernando Verdascót (5.) és a feltörekvő fiatalok közül Borna Coricot (3.) és Denis Shapovalovot (7.) is.

Hasonló a helyzet az alsó ágon. Ide sorsolták a 20 éves görög Stefanos Tsitsipast (2.) is, aki augusztusban a Torontói Mastersen úgy jutott el a döntőig, hogy egymás után 4 aktuális top 10-es teniszezőt (Thiem, Djokovic, A. Zverev, Anderson) győzött le. Ha bejut itt a legjobb 4 közé, várhatóan a szintén fiatal ausztrállal, Alex De Minaurral (7.), vagy bosnyák Damir Dzumhurral (4.) játszhat.

A résztvevők között 800 320 dollárt osztanak szét, ebből 130 885-öt fog megkapni az idei bajnok.

A főtábla sorsolása megtalálható itt.

A kiemelt kép forrása: viralcast.io

A hozzászólások le vannak zárva.