ATP Shenzhen: A fontos pontok brutálisak voltak, Verdasco legyőzte Murrayt

Úgy tűnik Andy Murray játéka javult, azonban fizikai állapota egy olyan mérkőzésre volt elegendő, mint a Goffin elleni. A brit Verdasco ellen is versenyképesnek bizonyult, azonban mégsem tudott szettet nyerni. 

Andy Murray csütörtöki játéka után kíváncsian vártuk mire megy Fernando Verdasco ellen. Hiszen a spanyolnál ismerjük a dolgokat, amikor neki nagyon megy, nem a világ legegyszerűbb dolga megverni. Verdasconak lehetett önbizalma, hiszen akármennyire jobb Murray egymás elleni mérlege a spanyollal szemben, utoljára a US Openen négy szettben kikapott tőle.

Eleinte szépen együtt ment a két játékos, voltak szép egyéni pillanatok, azonban a rontások sora sem kímélte az első 8 játékot, ez így zajlott 4-4-ig. Ezek után sem volt ez nagyon másképp, azzal a kivétellel, hogy Verdasco a fontos pontoknál egészen szemet kápráztató módon kezdett teniszezni. Ezzel nem igazán lehetett mit kezdeni, teljesen megérdemelten nyerte a korábbi Australian Open elődöntős a szettet, hiszen amikor kellett ő lépett ki úgymond a komfort zónájából, kockáztatott, ami 2 gamet eredményezett számára. Ez megtörte Murray lendületét, aki a második szettben hamar megadta magát és gyorsan break hátrányba került. Rég láttuk Fernando Verdascot ennyire összeszedetten teniszezni, a szett során magabiztosan megőrizte az előnyét és két szettben véget vetett Murray a mérkőzés végén mutatott, már megszokott hisztijének.

Murray a mérkőzés végén már nem tudta kontroll alatt tartani az indulatait
Kép forrása: eurosport.co.uk

Fernando Verdasconak jó esélye lehet megnyerni ezt a tornát. Az elődöntőben a japán Yoshito Nishioka vár rá, amennyiben nyer a fináléban az ausztrál Alex De Minaurral vagy a francia Pierre-Hugues Herberttel mérkőzhet meg.

Kiemelt kép forrása: news.cgtn.com

A hozzászólások le vannak zárva.