Federerben vegyes érzések kavarognak a Djokovic elleni vereséget követően

A Djokovic elleni szoros vereség kapcsán van néhány dolog, ami miatt csalódott Federer, de összességében elégedett a teljesítményével.

A bázeli győzelmét követően Federer játéka sokáig kérdéses volt Párizsan, de végül úgy döntött, hogy vállalja a játékot, és megpróbálja megszerezni pályafutása századik ATP tornagyőzelmét. A döntőbe jutásban a brillírozó Novak Djokovic állta útját egy kimondottan szoros mérkőzésen.

“Úgy érzem, a játékom színvonala megfelelő volt.” – nyilatkozta Federer a mérkőzés után. “Nyilván történt egy-két dolog, ami miatt bánkódom. Ha egy ehhez hasonló szoros mérkőzésen végül te maradsz alul, mindig vannak ilyenek. Összességében remek versenyt zártam, egyértelműen megérte vállalnom a szereplést. A fogadtatás remek volt, jól is játszottam, szóval boldog vagyok.”

A svájci ellenfele dícsérésére is szakított időt, aki immár 22 mérkőzés óta veretlen: “Novak nyilvánvalóan kiváló formában van. Remekül adogatott a mérkőzés során, ami egyébként nekem is jól ment. Nüanszokon múlott, hogy ki nyeri a találkozót.”

Federer hozzátette, hogy teljes mértékben meg van elégedve magával. A bázeli siker után Párizsban is jól ment a játék, és egy Djokovic szintű teniszező tudott csak megálljt parancsolni neki. Jó hangulatban és magabiztosan várja az ATP Finals-t, melyett november 11. és 18. között rendeznek Londonban.

“A múlt heti tornagyőzelem sok önbizalmat adott. Sok breaklabdát hárítottam, nem voltam feszült, sem ideges. Kezdem újra felvenni a ritmust.” – mondta Federer. “Londonban az elejétől kezdve top10-es játékosok ellen kell játszani, ami nem könnyű, de úgy érzem, hogy fizikálisan és mentálisan is formában vagyok.”

Roger Federer hat alkalommal is meg tudta nyerni a szezonvégi elit tornát, legutóbbi sikere 2011-re datálódik.

Kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.