Sorsoltak Londonban, íme az ATP Finals csoportbeosztása

2018. november 5.
by andF

A versenyre kvalifikált nyolc játékost szokás szerint két csoportba osztották, melyeket idén Gustavo Kuertenről és Lleyton Hewittról neveztek el. A sorsolásban Boris Becker segédkezett.

A Kuerten csoport névsora az új világelső, Novak Djokovic nevével kezdődik. Ide sorsolták még a mezőny legfiatalabb játékosát, Alexander Zverevet, valamint a Párizsban Djokovicsot döntő szettre kényszerítő Marin Cilicset is. A negyedik játékos a Nadal visszalépése miatt lehetőséghez jutó Isner lesz, aki pályafutása során először tudott a top10-ben végezni az aktuális szezonjában. A Hewitt csoportba került Roger Federer, aki megkapta az őt Wimbledonban 2-0-ról legyőző Andersont, valamint Kei Nishikorit és Dominic Thiemet.

A résztvevők közül Djokovic öt, míg Federer hat alkalommal diadalmaskodott már ezen a tornán (vagy a jogelődjén), Djokovic legutóbbi két sikere alkalmával (2014 és 2015) pont a svájcit múlta felül a döntőben. A torna a Hewitt csoport küzdelmeivel veszi kezdetét november 11.-én, vasárnap. A két tartalék játékos Borna Coric, és a múlt héten Párizsban diadalmaskodó Karen Khachanov lesz.

A csoportok:

Guga Kuerten:

[1] Novak Djokovic (SRB)
[3] Alexander Zverev (GER)
[5] Marin Cilic (CRO)
[8] John Isner (USA)

Lleyton Hewitt:

[2] Roger Federer (SUI)
[4] Kevin Anderson (RSA)
[6] Dominic Thiem (AUT)
[7] Kei Nishikori (JPN)

Kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.