Megműtötték Rafael Nadal bokáját

2018. november 6.
by andF

Rafael Nadal hétfőn jelentette be, hogy sérülés miatt kihagyja az ATP Finals-t, kedden pedig bokaműtéten esett át.

Nadal a Paris Rolex Masters-en sem tudott pályára lépni hasi fájdalmakra panaszkodva. A bokaízületében már jó ideje jelentkező fájdalom az egyéb panaszok mellett ahhoz vezetett, hogy visszalépni kényszerült a londoni szerepléstől is, egyúttal alkalmat adott arra, hogy műtéti eljárásnak vethesse alá magát.

Ahogyan azt Nadal is megerősítette, a beavatkozás szerencsére jól sikerült. “Üdv mindenki, köszönöm a sok üzenetet, amiket tőletek kaptam! A bokaműtétem jól sikerült, viszont a mallorcai áldozatok miatt rendezendő fogadást el kell halasztanunk.” – közölte a spanyol a rajongóival.

Nadalt lencsevégre kapták, amint bekötözött jobb bokával, mankókra támaszkodva távozik a barcelonai kórházból.

Dr. Ruiz Cotorro, Nadal orvosa a következőket nyilatkozta a műtétet követően: “Progresszív rehabilitációs folyamat előtt állunk. A következő 48 óra passzívan fog telni, utána azonban megvizsgáljuk, miként mozog a bokája, és rengeteg medencés gyakorlatot fogunk végezni. Egy bizonyos idő elteltével nekivágunk majd a terheléses edzésnek. Nem sürgetjük a dolgokat, de nem is tartunk szünetet. Ha minden jól alakul, akkor az eredeti terv szerint tud majd nekivágni a 2019-es szezonnak.”

Képek forrása: rafaelnadalfans.com

A hozzászólások le vannak zárva.