Törölközőállványok lesznek a Next Gen Finals-en

2018. november 6.
by andF

A tavaly debütáló, 21 éven aluliaknak szóló év végi versenyen több innovációs megoldással is előrukkoltak, melyek közül a shot clock idén az amerikai kemény pályás szezonban is szerepet kapott. A szervezők idén sem tétlenkedtek.

Arról már korábban is írtunk, hogy egy új video review rendszernek köszönhetően a vonalbírói döntések felülbírálása mellett más kérdéses szituációkban is lehet majd challanget kérni. A másik idei újítás a törölközőállványok használata lesz. Jelenleg két labdamenet között a játékos szól a labdaszedőnek, ha törölközőre van szüksége, aki ezután odafut hozzá, megvárja, míg a játékos végzett, majd visszaviszi a helyére. Shenzenben például Verdasco csúnyán kiakadt az egyik labdaszedő srácra, mert lassan teljesítette a kérését.

Ross Hutchins, a Next Gen Finals versenyigazgatója szerint több okból is tesztelik azt a megoldás, amely levenné a labdaszedők válláról a törölközők hordozásának terhét.

“Az ötlet idén fogalmazódott meg bennünk, mikor a játékosok és a labdaszedők közötti interakciókat vizsgáltuk. Higiéniai szempontokat is figyelembe vettünk, és arra jutottunk, hogy  logikus döntés lenne ezt a terhet a játékosokra helyezni. ” – mondta Hutchins.

Mindkét térfélen lesz majd egy-egy ilyen állvány, amit a játékos a labdaszedő bevonása nélkül tud majd használni.

Egy másik, apró változtatás értelmében a bemelegítésre fordítandó időt a tavalyi öthöz képest még egy perccel megkurtították. Hutchins elmondása szerint úgy érezték, hogy jó döntés tovább csökkenteni a rendelkezésre álló időt, hiszen a nézők elsősorban magára a mérkőzésre kíváncsiak. A torna november 6. és 10. között zajlik majd Milánóban, a csoportbeosztásokról ide kattintva lehet olvasni.

Kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.