Teniszfeleségek, teniszbarátnők

Minden sikeres férfi mögött áll egy okos nő – tartja a mondás. Lássuk, a sikeres teniszezők milyen párt választottak maguknak.

Mirka Federer

a kép forrása: VancouverSun.com

Roger Federer felesége, Miroslava Vavrinec Szlovákiában született, 2 éves korában költözött családjával Svájcba. Maga is teniszező volt, a világranglista 76. helyéig jutott, de egy lábsérülés miatt fiatalon abbahagyta az aktív játékot. Federerrel a 2000-es sydney-i olimpián ismerkedtek meg, és az ötkarikás játékokról már egy párként tértek haza.
Mirka lett Roger menedzsere, tárgyalt a szponzorokkal, intézte a sajtókapcsolatokat, sőt, még Federer külső megjelenését is pallérozta.
A Federernél három évvel idősebb Mirka és Roger 2009-ben házasodott össze. Négy gyermekük született, érdekes módon két ikerpár. A lányok, Myla Rose és Charlene Riva 2009-ben jöttek a világra, majd 2014-ben két kisfiú, Leo és Lenny érkezett a családba. A gyerekek a szülőkkel utaznak a versenyekre, így Mirka feladatai kiegészültek a családi logisztika szervezésével is.

Kelsey Anderson

A kép forrása: realifetennis.com

Kevin Anderson kedvese szintén egy volt sportoló, a golfozó Kelsey O’Neal. Ő és Kevin a University of Illinois egyik gazdasági kurzusán ismerkedett meg egymással. 2011-ben kötöttek házasságot, azóta Kelsey férjével együtt utazik a tornákra. Ő intézi a versenyzéssel kapcsolatos adminisztrációt, repülőjegy- és szállásfoglalásokat, és felel az edzői stábbal való kapcsolattartásért is.
Férjével közösen indították a realifetennis.com oldalt, ahol online teniszoktatást, edzésprogramot és életmódtanácsokat is kínálnak. Kelseynek saját blogja van az oldalon, itt a férjükkel utazó teniszfeleségek életébe enged bepillantást. A blog nagy rajongója például a skót Andy Murray is.

Kim Sears Murray

A kép forrása: https://www.hellomagazine.com

Az angol Kim Searsnek 2005-ig mindössze annyi kötődése volt a teniszhez, hogy édesapja teniszedzőként dolgozott. 2005-ben azonban egy dél-afrikai partin megismerkedett Andy Murray-vel, akihez 2015-ben férjhez is ment. Kim mindig is inkább a háttérben szeretett maradni, nem akarta követni férjét a világ körül. Saját üzleti vállalkozását vezeti, kisállatokról készít portréfotókat.
Két lányuk születése óta (Sophia 2 éves, Edie pedig 10 hónapos) még ritkábban tűnik fel a nézőtéren férjének szurkolva. Wimbledonban azért próbál ott lenni a mérkőzéseken, a lapok szívesen cikkeznek elegáns hajviseletéről.
A 2005-ös Australian Openen kisebb botrányba keveredett, amikor Murray a Tomas Berdych elleni elődöntőben elvesztette az első szettet, és (akkor még) menyasszonya nyomdafestéket nem tűrő káromkodást küldött a cseh játékos páholya felé. Kim öniróniáját jellemzi, hogy a döntőn aztán egy “Parental advisory” feliratú felsőt viselt.

A hozzászólások le vannak zárva.