WTA: Hobartban Kenin, Sydney-ben Kvitova lett a bajnok

Két WTA tornát rendeztek az Australian Opent megelőző héten, Hobartban új tornagyőztest avattak, Sydney-ben pedig hazai játékos maradt alul a döntőben.

Remekül indult a húszéves amerikai, Sofia Kenin szezonja: a nyitóhétvégén Aucklandben Bouchard oldalán megszerezte pályafutása első trófeáját párosban, a héten pedig az első szingli sikerét is kipipálhatta. A döntőt Schmiedlova kezdte jobban, első két adogatójátékában mindössze egy labdamenetet veszített, a negyedik játékban pedig három breaklabdája is volt. A kihagyott lehetőségek viszont megbosszulták magukat, hiszen a következő adogatójátékát semmire veszítette el a 24 éves szlovák játékos. Noha innen még sikerült egyenlítenie, 3-3-as állást követően már csak Kenin nyert pontot és 1 óra 11 perc elteltével 6-3, 6-0-ra nyerte a mérkőzést.

WTA Hobart, döntő

Sofia Kenin -Anna Karolina Scmiedlova – 6-3, 6-0

A sydney-i finálé ennél jóval szorosabb volt a 2015-ös bajnok Petra Kvitova és Ashleigh Barty között. Sokáig úgy tűnt, hogy a tavaly is döntőig jutó Barty még egy szinttel előrébb tud majd lépni, hiszen 6-1-re simán nyerte az első szettet. Kvitova hat alkalommal is elveszítette az adogatását a mérkőzés folyamán, mégis sikerült fordítania: a második játszmát 7-5-re, a döntő szettet pedig tie-breakben nyerte meg és legyőzte a hazaiak kedvencét. Győzelmének köszönhetően a cseh játékos a világranglista nyolcadik helyéről a hatodikra lép majd elő a világranglistán.

WTA Sydney, döntő

Petra Kvitova (5) – Ashleigh Barty – 1-6, 7-5, 7-6

Kép forrása: wtatennis.com / Getty Images

A hozzászólások le vannak zárva.