Federer szeretné, ha Wawrinka is részt venne a Laver Cup-on

Roger Federer elmondása szerint nagyon örülne neki, ha Nadal mellett honfitársa, Stan Wawrinka is tagja lenne az európai csapatnak az idei Laver Cup-on.

Federer nagy szerepet vállalt a legendás teniszezőről, Rod Laverről elnevezett bemutató torna létrehozásában, ráadásul az első két esztendőben győzelemre vitte csapatát. A 2017-ben rajtoló esemény első felvonásában Nadal, majd tavaly Djokovic oldalán játszott párost, sok örömet szerezvén ezzel a szurkolók számára.

Az idei tornát Genfben rendezik majd, és Federer nagyon szeretné, ha Stan Wawrinka is részt tudna venni a számukra hazai környezetben zajló eseményen.

“A világ legjobb játékosai közös célért küzdenek – ez nagyszerű!” – nyilatkozta Federer. “Nagyon örülök neki, hogy Rafa Nadal ismét játszani fog. Élvezem a társaságát, nincsenek különleges igényei. Emellett nagyon szeretném, ha Wawrinka is csatlakozna hozzánk, a sérülése miatt azonban nem akarok nyomást helyezni rá. Neki kell meghoznia a döntést.”

“Megértem, ha úgy dönt, hogy nem akar játszani. Biztos vagyok benne, hogy a kapitányunk, Björn Borg a lehető legerősebb csapatot fogja összeállítani. Az eredeti ötlet az volt, hogy a Laver Cup bejárja a világot. Prága teljes siker volt, Chicago új lehetőségeket kínált, most pedig Genfen van a sor – ez nagyon különleges számomra” – tette hozzá Federer. “Remélem a svájci szurkolók remekül fogják érezni magukat. Én minden tőlem telhetőt megteszek ennek érdekében és alig várom már, hogy elkezdődjön a genfi teniszünnepség.”

Kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.