INDIAN WELLS, napi kibeszélő, 03.13.

Folytatjuk a tegnap útjára indított szolgáltatásunkat, a napi kibeszélőt. Aki még nem tudná, mostantól a nagyobb tornákon mindig, de igény szerint a köztes időszakokban is ily módon biztosítunk Számotokra megfelelő felületet a szurkoláshoz, információcseréhez. Természetesen a tematikus blogbejegyzések alatt is ugyanúgy lesz lehetőség a véleményetek kifejezésére, vagy az esetleges vitára.

Igazán szerencsés volt az, akinek a tegnapi napra szólt jegye Indian Wells-ben, hiszen nem gyakran fordul elő (hacsak nem egymással játszanak), hogy Djokovic, Federer és Nadal is egy nap lépjen pályára. Elsősorban az időjárásnak köszönhető ez a szerencsés helyzet, mivel a világelső Djokovic-ot, és ellenfelét, a német Philipp Kohlschreibert a következő napra száműzte az eső. A sötét fellegek tovább álltak, de a szerb maximum csak ennek örülhetett (és persze az olasz Fabio Fognini oldalán szerzett páros győzelemnek), miután a technikás német óriási meglepetésre két játszmában hazaküldte (ami természetesen nem igaz, hiszen a páros miatt Indian Wells-ben maradt).

A szerb búcsúzott, a második helyen kiemelt Rafael Nadal azonban simán ment a legjobb tizenhat közé. A spanyol salakkirály Diego Schwarzmannal csapott össze, de előző mérkőzéseikkel ellentétben az argentin most nem tudta megszorongatni Nadalt. A spanyol nagyon jó formában teniszezik, és a sorsolását elnézve jó esély van egy Federer – Nadal elődöntőre. Ehhez persze nem csak Nadalnak, de a svájcinak is hoznia kell a meccseit, egy egyáltalán nem könnyű ágon. Federer hajnalban honfitársával, a Fucsovics Mártont óriási küzdelemben legyőző Stanislas Wawrinkával csapott össze, és ahogy arról már korábban beszámoltunk, két szettben jutott a tizenhat közé.

A hölgyek versenyében szintén búcsúzott a világelső. A japán Naomi Osakát az ismét top tízes formában teniszező Belinda Bencic búcsúztatta, és nem jutott a legjobb nyolc közé a korábbi világelső Simona Halep sem. A nőknél ma két negyeddöntővel folytatódnak a küzdelmek, ahol a Halepet kiejtő Vondrousova az ukrán Elina Svitolinával, a fiatal kanadai Bianca Andreescu pedig a spanyol Garbine Muguruzával találkozik.

Jó szurkolást és kommentelést kívánunk!

Kép forrása: slamclub.com.br