ATP Finals: A padlóról állt fel Rafael Nadal

2019. november 13.
by cort

A spanyol játékos 1-5-ről, és mérkőzéslabdáról jött vissza az orosz Daniil Medvedev ellen.

A két teniszező a US Open finálé óta először találkozott ismét egymással, és csakúgy mint szeptemberben New Yorkban, ismét Nadal örülhetett.

Tegnap Dominic Thiem és Novak Djokovic elég magasra tette a lécet, és bár játékban a mai mérkőzés elmaradt a tegnapitól, fordulatokban, feltámadásokban talán még azon is túltett. Az összecsapás első játszmája nagyon kiegyenlített küzdelmet hozott, így nem volt meglepő, hogy a döntés a rövidítésre maradt, ahol az orosz 3-3 után már nem veszített pontot, és 55 perc játék után lépéselőnybe került. Úgy tűnt, hogy a szettelőny túlságosan is megnyugtatta Medvedevet, aki már a játszma elején elbukta az adogatását, Nadal pedig folyamatosan fölényben teniszezve, 6-3-mal kiegyenlített.
Az igazi fordulatok a döntő felvonásra maradtak. Az orosz nagyszerű tenisszel villámgyorsan dupla breakelőnybe került, és két labdája is volt az 5-0-hoz, de hiába volt 5-1-nél meccslabdája, Nadal innen is fel tudott állni. A spanyol előbb a dupla breakhátrányt ledolgozva tie-breakre mentette a meccset, majd a rövidítésben szinte hibátlanul teniszezve behúzta a meccset, ezzel pedig életben tartotta továbbjutási esélyeit.
Nehéz lenne vitatni, hogy Nadal mekkora küzdő, és hogy ellene nincs megnyugtató előny, de a mérkőzést követően maga Nadal is elismerte, hogy ezen a meccsen óriási szerencséje volt, utalva ezzel arra, hogy ezt az összecsapást a döntő szettben elsősorban az orosz vesztette el.

Kép forrása: twitter.com