Nadal továbbjutott, Zverev kiesett Acapulcóban

Kialakultak a negyeddöntők a mexikói kemény pályás férfi tenisztornán.

Már csak a kiemeltek fele van versenyben az Acapulcóban zajló ATP 500-as tenisztornán. A verseny legelső napjaiban a címvédő Nick Kyrgios (6.) adta fel első körös meccsét sérülés miatt, miután elveszítette az első szettet a francia Humbert ellen, majd a szerdai játéknapon további három kiemelt inthetett búcsút a 2 millió dollár összdíjazású tornának.

Rafael Nadal (1.) nem jutott erre a sorsra. A 2020-as évet még világelsőként megkezdő spanyol klasszis szettveszteség nélkül érte el a negyeddöntőt, először honfitársát, Pablo Andujart győzte le, majd magyar idő szerint hajnalban a szerb Miomir Kecmanovicot is. A Salakkirály ellenfele a 8 között a dél-koreai Soonwoo Kwon lesz, aki a 16 között Dusan Lajovicot (8.) búcsúztatta. Kwon neve nem lehet túl ismerős a teniszrajongók számára, a tavalyi szezon végére csendben érkezett meg a top 100-ba. Idén viszont eddig mindhárom ATP 250-es tornáján eljutott a negyeddöntőig (Pune, New York, Delray Beach), s most eggyel magasabb kategóriában is sikerült neki.

A felső ág alsó negyedében kialakult az álom-negyeddöntő Stan Wawrinka (3.) és Grigor Dimitrov (7.) között. A korábbi bajnok bolgár az előző fordulóban megszenvedett a győzelemért a francia Adrian Mannarino ellen, míg Wawrinka az első meccsén került nagy akadály elé Frances Tiafoe személyében, akivel azon a meccsen két tie-breaket is játszania kellett, ezek közül egy pedig a döntő szettet zárta le. A második meccse azonban már könnyebb volt a spanyol Pedro Martinez ellen.

Alexander Zverev ismét a rosszabbik arcát mutatta: 10 kettős hibát ütött Paul ellen.
Kép forrása: bild.de

Az alsó ágon azonban minden ellent mond a papírformának. Itt már csak egy kiemelt van versenyben, John Isner (5.) személyében. A hórihorgas amerikai eddigi két meccsét egyaránt 6/3 7/6(4)-ra nyerte meg, a sormintát pedig honfitársa, Tommy Paul ellen folytatjatja, aki a selejtezőből indult el és legyőzte a nyolcaddöntőben Alexander Zverevet (2.). Paul neve persze nem lehet ismeretlen a közelmúltból, hiszen az Australian Openen maratoni meccsen verte Dimitrovot, s jutott el a harmadik fordulóig, ahol aztán Fucsovics Mártontól kapott ki. Viszont arra számíthatott a teniszrajongók zöme, hogy Zverev élete első GS-elődöntőjét követően gyakrabban teljesítheti majd a papírformát.

Akár a négy között is amerikai házi-meccs alakulhat ki, hiszen egy negyeddel feljebb Taylor Fritz mérkőzik meg majd a brit Kyle Edmunddal. Fritz tudott előnyt kovácsolni abból, hogy Kyrgios ideje korán búcsúzott, legyőzte ugyanis Umbert-t, míg Edmund a kanadaiak tini-tehetségét, Felix Auger-Aliassime-et (4.) ejtette ki, aki az elmúlt két héten két tornadöntőt is játszott (Rotterdam, Marseille).

A nyolcaddöntők eredményei

Kép forrása: atptour.com

A borítókép forrása: atptour.com