Stan Wawrinka Budapestre érkezik!

A háromszoros Grand Slam-bajnok teniszező ott lesz az áprilisi Hungarian Open mezőnyében!

Világsztár jön Magyarországra. Hétfőn este lett hivatalos a bejelentés, hogy Svájc második számú teniszezője, Stan Wawrinka is teiszteletét fogja tenni április 18. és 26. között az akkor esedékes Hungarian Openen Budapesten. Hazánk egyetlen ATP-tornáján ilyen szintű teniszező még nem járt, a sportág hazai rajongói és a sportsajtó is nagy örömmel fogadták a hírt.

Wawrinka hírnevét nem csak a Australian Open (2014), a Roland Garros (2015) és a US Open (2016) megnyerésének köszönheti, neki van ugyanis az egyik legjobb és legesztétikusabb egykezes fonákja a férfiak mezőnyében, úgyhogy mindenképpen nagyszerű élménynek ígérkezik az ő jelenléte majd a magyar fővárosban.

Az egykezes fonák rajongóinak különösen remeknek ígérkezhet az idei torna, hiszen az ütés másik nagy mágusa, Richard Gasquet is ott lesz a főtáblán április közepén. Rajtuk kívül még olyan teniszezőknek garantált a részvétele mint, Hubert Hurkacz, Nikoloz Basliashvili, Filip Krajinovic, vagy éppen az Australian Open 2018-as elődöntőse, Kyle Edmund.

Mindemellett várhatóan Fucsovics Márton és Balázs Attila is helyt kaphat majd a mezőnyben.

Kép forrása: hungarianopen.org