Daniil Medvedev megtörte a férfi tenisz egyik nagy dominanciáját

Az oroszok regnáló világbajnoka hétfőn a második helyre lépett előre a világranglistán, így 16 év után először nem a Federer – Nadal – Djokovic – Murray négyes “fele” áll az aktuális dobogó első két fokán.

A hétfői nap jelentős volt az ATP világranglistája szempontjából. Először is Novak Djokovic immáron megelőzte Roger Federert a világelsőként eltöltött hetek számában és a svájci veterán öt év után zuhant ki először a top 5-ből. Történt azonban egy harmadik dolog is, ez pedig az, hogy Daniil Medvedev helyet cserélt Rafael Nadallal, az idei Australian Open-döntős orosz ezzel világranglista másodiknak mondhatja magát. 2005 júliusa óta nem fordult elő az, hogy a Federer – Nadal – Djokovic – Murray fémjelezte kvartettből csak egyet lehessen megtalálni a világranglista első két helyén, akkor Lleyton Hewitt férkőzött Federer és Nadal közé

Most pedig a regnáló világbajnok Medvedevnek úgy sikerülhetett megelőznie Nadalt, hogy a COVID hatására megváltoztatott világranglista szabályok értelmében a Salakkirály elvesztette Acapulcóban (ATP 500) megvédendő pontjainak felét, miután címvédőként visszalépett az idei versenytől korábban is sokszor emlegetett hátsérülése miatt.

Kép forrása: essentiallysport.com