“Boldog vagyok, hogy újra itt állhatok”

Szerda este a dohai ATP-tornán megtörtént Roger Federer várva várt visszatérése több, mint egyéves kihagyás után. A svájci legenda természetesen nagyon boldog volt a Daniel Evans elleni győzelem után.

Pontosan 405 napot kellett arra várni, hogy Roger Federert hivatalos mérkőzésen láthassuk. Két térdműtét és többhónapos regeneráció után a dohai Qatar ExxonMobil Opent választotta visszatérésének helyszínéül, ahol 2. kiemeltként a az ATP 250-es kategóriájú kemény pályás tenisztorna második fordulójában léphetett pályára. A brit Daniel Evanst egy szoros mérkőzésen 7/6 3/6 7/5-re győzte le, így a találkozó után duplán örülhetett, érzelmeit pedig nem is rejtette véka alá:

“Jó érzés visszatérni, boldog vagyok, hogy újra itt állhatok a végeredménytől függetlenül is. Természetesen nyertesként ez még inkább nagy öröm. Dan jól játszott, ahogyan remek edzőpartnerem is volt az elmúlt két hétben, mely során vagy 20 szettet játszottunk le egymás ellen, ezt folytattuk most ma este.”

A 39 éves legenda természetesen az idáig vezető útról is beszélt:

“Hosszú és kemény út volt, de valójában élveztem. Hatalmas kihívást jelentett a karrieremnek, ugyanis az én koromban kiváltképp nem egyszerű visszatérni. Viszont egy nagyszerű csapat vett körül, aminek hálás lehetek, mert minden akadályt így könnyebben tudtam venni. A befektetett munka pedig kifizetődött azzal, hogy ma egy jó meccset tudtam játszani. Mikor kijöttem, azt mondtam magamban, hogy csak érezzem jól magam. Dan jobban bírta erőnlétben a végét, ezt azonban én a szerváimmal kompenzálni tudtam. Hihetetlenül örülök a teljesítményemnek, a fonákom a legvégén kimondottan szép volt.”

A negyeddöntőben a grúz Nikoloz Basilashvilivel játszik majd. 

(via)

Kép forrása: atptour.com