Nikoloz Basilashvili lett München bajnoka

Nikoloz Basilashvili végső győzelmével zárult a müncheni ATP 250-es verseny. A grúz teniszező a döntőben két szettben győzte le a német Jan-Lennard Struffot. 

A müncheni ATP 250-es torna döntőjébe a hazai pályán játszó Jan-Lennard Struff, valamint a grúz Nikoloz Basilashvili jutott be. A két játékos az elődöntőt egyaránt magabiztos sikerrel abszolválta, így Struff karierrje első ATP tornagyőzelméért hajtott, míg Basilashvili pályafutása ötödik egyéni ATP trófeájáért szállt harcba.

Basilashvili rögtön breakkel nyitotta a találkozót, és miután Struff nem igazán tudott komolyabb ellenállást kifejteni fogadóként, magabiztosan megtartotta az előnyét, és 6-4-re megnyerte az első játszmát. A második felvonás egyetlen break labda és ezáltal egy hosszú játék kivételével a könnyed adogatójátékokról szólt, így a szett sorsát Tiebreak döntötte el. A rövidítésben végül az idegek harcát Basilashvili bírta jobban, aki így 1 óra 28 perc játék után két játszmában behúzta a finálét.

Nikoloz Basilashvili teljesen megérdemelten lett München bajnoka, hiszen úgy nem veszített játszmát a torna folyamán, hogy nem igazán lehetett megszorítani. A grúz teniszező így tehát megszerezte pályafutása ötödik egyéni ATP tornagyőzelmét.

A döntő végeredménye: 

Nikoloz Basilashvili ( 5 )-Jan-Lennard Struff 6/4 7/6(5)

Kiemelt kép forrása: atptour.com