Wimbledon 2021: Muguruza nem bírt a túlerővel, ő is kiesett

Az esélyesek szinte kivétel nélkül sikerrel vették a harmadik fordulós akadályokat, de akadt egy valaki, akinek túl sok nehézség gördült az útjába, és szomorúan búcsúzott a centerpályától.

Iga Swiatek (7.) nyitotta a napot, aki Irina Begu ellen küzdött a negyedik fordulóba jutásért, de a lengyel lány megint nem erőltette meg túlzottan magát, 55 perc alatt elintézte román ellenfelét 6:1, 6:0-ra, és készülhet majd Ons Jabeur (21.) ellen, ez a mérkőzés az idei wimbledoni torna egyik legnagyobb meccse lehet, ez szinte biztos.

Ugyanis Garbine Muguruza (11.) bicskája beletört a tunéziai hengerbe, egyszerűen nem talált fogást Jabeur-on, aki a közönséget olyan mértékben maga mellé állította, hogy minden megoldásánál vastapssal jutalmazták a megoldásait. Muguruza az első szettben jól kezdett, de ez nagyban volt köszönhető annak, hogy Jabeur sokat rontott, és sokszor egymást segítették pontokhoz. A spanyol bár szettelőnybe került, a második játszmában már nem nagyon rúgott labdába, sőt, Jabeur bravúros játéka elbizonytalanította, és a Jabeur-közönség kettőssel Muguruza nem tudott már versenybe szállni, a döntő szettben szinte megsemmisült, Jabeur 5:7, 6:3, 6:2 arányban nyert.

Karolina Pliskova (8.) honfitársa, Tereza Martincova ellen harcolta ki a továbbjutást, a magasabban rangsorolt cseh teniszező az eddig látott játékát hozta, ami nem mondható kiemelkedőnek, de a győzelemre ezúttal is elég volt. Pliskova 6:3, 6:3-ra nyert, és Samsonova ellen folytatja majd a negyedik fordulóban.

Liudmila Samsonova ugyanis szabadkártyásként jutott be a negyedik fordulóba. Ellenfele Sloane Stephens volt, akinél eddig tartott ki a nagy lendület, most azonban kénytelen volt kezet nyújtani. A mérkőzés Samsonovának indult jobban, de Stephens ki tudott egyenlíteni szettek tekintetében, azonban a döntő játszmában ismét az orosz bizonyult jobbnak, 6:2, 2:6, 6:4-gyel vitte el a meccset.

Aryna Sabalenka (2.) végre egy könnyebb mérkőzést tudhat maga mögött, ezt Osorio Serrano bánhatja, akinek eddig jól alakult az idei torna. A fehérorosz az első szettben átgázolt a kolumbiain, aki a második játszmában már ápolást is kért, de ezzel sem tudott felzárkózni, Sabalenka 6:0, 6:3-mal behúzta a találkozót, és készülhet egy újabb nagy ütközetre.

Hiszen a papírforma szerint Elena Rybakina (18.) veszélyes ellenfélnek ígérkezik, a kazah eddig simán menetel Wimbledonban, ráadásul kapóra jött neki, hogy Shelby Rogers volt az ellenfele a harmadik fordulóban, és nem Maria Sakkari. Rybakina az első szettben nem sok esélyt hagyott az elég fásultnak tűnő Rogers-nek, és könnyen elhozta az első játszmát. A másodikban már Rogers zárkózott kicsit, de ez sem volt elég a meccs megmentéséhez, amit így Rybakina 6:1, 6-4-gyel zárt le.

Viktorija Golubic is készülhet a negyedik fordulóra, hiszen két sima játszmában múlta felül az amerikai Madison Brengle-t, aki korábban Kenint búcsúztatta. Golubic 6:2, 6:1-re nyerte a mérkőzést, és ezzel már biztosan eddigi pályafutásának legjobb Grand Slam eredményét fogja elérni.

A kép forrása: twitter.com/WTA