ATP Finals 2021: Medvedev az elődöntőben játszotta eddigi legkönnyebb meccsét

A torna és a US Open címvédője mindössze nyolc játékot veszített el az újonc Casper Ruud ellen, így az orosz az első döntőse a szezonzáró tornának.

Daniil Medvedev (2.) jutott be elsőként a férfi teniszezők nem hivatalos világbajnoksága, az ATP Finals döntőjébe Torinóban. A hat napig tartó csoportkör után szombattól már az elődöntőkön van a sor a fedett pályás viadalon, az első mérkőzést pedig a címvédő orosz és a verseny egyik újonca, a norvég Casper Ruud (8.) játszotta. A US Open idei bajnoka a mérkőzés egészében magabiztosan szervált, első és második adogatások mögött is 70 százalék feletti hatékonyságot produkált, így nem meglepő, hogy Ruud egy break-labdáig sem jutott el a találkozó során.

Az idén 5-szörös tornagyőztes norvég az első szett hajnalán bukta el az adogatását, utána pedig bár stabilan nyerte a játékokat szervái mögött, utóbb említett statisztikai adatokból kifolyólag nem tudott felzárkózni Medvedevre. A második felvonásban aztán, ahogyan mondani szokás: kinyílt az olló. 2/2-es állásnál és norvég adogatásnál a felek egy maratoni, 10 perces játékba bonyolódtak bele, amit végül a torna második kiemeltje nyert meg, ahogyan a meccs hátralevő game-jeit is.

Ruud ATP Finals

Az ATP Finals történetének első norvég résztvevője rögtön az elődöntőig jutott el.
Kép forrása: theswitzerlandtimes.com

Medvedev 80 perc alatt tudta le a találkozót, ami 6/4 6/2-es végeredménnyel zárult. Csoportmeccsein rendre döntőszettre, kettőn pedig döntőszett tie-break-re kényszerült (nem beszélve a Jannik Sinner meccslabdáiról), így némileg érdekes, hogy a végjátékban tudta lejátszani eddigi legsimább mérkőzését Torinóban. Ruud-al szembeni mérlege egyébként immáron 3-0, lejátszott szettek tekintetében pedig 6:0.

A vasárnapi döntőben a világelső Novak Djokovic-csal (1.), vagy csoportbeli ellenfelével, Alexander Zverevvel (3.) játszik. A szerb és német 21 órától kezdődő találkozója igazi csemege lehet majd.

Borítókép forrása: desertofvice.com