US Open 23: Az ötödik nap programja

Az idei US Open ötödik játéknapján már a nyolcaddöntős szereplésért küzdenek majd a férfi és női teniszezők is egyaránt.

A férfiaknál az alsó ág mérkőzéseit rendezik majd meg a mai napon, ahol korábban már több előkelően jegyzett játékos is búcsúzni kényszerült. Alig maradt kiemelt versenyző a tábla ezen szakaszán, ami talán a korábbi háromszoros US Open győztes, Novak Djokovic (2.) malmára hajthatja a vizet. A szerb eddig játszi könnyedséggel vette az akadályokat, magabiztosan halad jelenleg a döntő felé, és talán a 24 Grand Slam címe felé is, ahol a mai programban a honfitárs Djere (32.) ellen harcolhatja ki a továbbjutást. Izgalmas párharcnak ígérkezhet még mindenképp a Paul (14.) – Davidovich Fokina (21.), és az előző körben Marozsán Fábiánt búcsúztató Mannarino (22.) és a tavalyi elődöntős Tiafoe (10.) párharca is.

A hölgyeknél pályára lép majd a címvédő és világelső Iga Swiatek (1.), aki papíron talán újabb könnyű ellenfelet kaphatott a szlovén Kaja Juvan (145.) személyében. Folytathatja még a menetelését Elena Ribakina (4.), aki a belga Cirstea (30.) ellen mérkőzik és szoros csatát hozhat még a korábbi kétszeres döntős Wozniacki és a 2021-es Australian Open döntős Jennifer Brady találkozója is, ahol az amerikait jelenleg csak 431. helyen jegyzik a világranglistán. Újabb izgalmas mérkőzésbe bonyolódhat még a hazai versenyző Gauff (6.) is, aki a belga Mertens (32.) ellen kvalifikálhatja majd magát a nyolcaddöntőbe.

A mai nap teljes programját itt találjátok: US Open 5. nap

US OPEN (65 millió dollár, kemény pálya)

16.30 és 22.00:  3. forduló (Tv: Eurosport2)

18.00 és 23.00:  3. forduló (Tv: Eurosport1)

kiemelt kép: usopen.org