Ferrer után Wawrinka és Tsonga is búcsúzott Tokióban

2014. szeptember 30.
by cort

A pekingi ATP 500-as viadal mellett Tokióban is zajlanak az események, és az 1,37 millió dollár összdíjazású tornán nincs hiány meglepetésből. 

David Ferrer korai búcsúja után tovább folytatódik a csillaghullás a Rakuten Japan Openen, A nap első meglepetését az Australian Open bajnok Stanislas Wawrinka okozta, aki egy szabadkártyás japán játékostól, a világranglistán 103. Tatsuma Ito-tól szenvedett 7-5 6-2 arányú vereséget. Az utóbbi időben meglepő vereségeket szenvedő svájci mélyen tudása alatt teljesített, és nem tudott mit kezdeni a nagy kedvvel teniszező hazai játékossal. Wawrinka ezzel bő egy év után szenvedett vereséget top százon kívüli játékostól.

Tsongát sérülés is hátráltatta Forrás: twitter.com/tennistv

Tsongát sérülés is hátráltatta
Forrás: twitter.com/tennistv

Szintén korán búcsúzott az ötödik kiemelt Jo-Wilfried Tsonga is. Neki a végállomást a kimondhatatlan nevű Michal Przysiezny jelentette. A harminc éves lengyel győzelmével élete legnagyobb sikerét érte el, és ha a következő körben sikerül legyőznie az észt Denis Istomint, akkor nagyot léphet előre a világranglista 142. helyéről. Przysiezny sikerének értékét növeli, hogy a lengyel játékos szetthátrányból, három mérkőzéslabdát hárítva nyerte a közel két és fél órás mérkőzést.

Ferrer, Wawrinka és Tsonga kiesésének leginkább a kanadai Milos Raonic örülhetett. A harmadik helyen kiemelt játékos 7-6 6-3 arányban verte az ausztrál Bernard Tomic-ot, és két nap után Kei Nishikori mellett a torna legnagyobb favoritjává lépett elő.

Mai eredmények: 

Ret.Edouard Roger-Vasselin51
Juergen Melzer74
FTStan Wawrinka52
Tatsuma Ito76
FTRajeev Ram574
Jeremy Chardy756
FTJo-Wilfried Tsonga659
Michal Przysiezny4711
FTBernard Tomic33
Milos Raonic76

A hozzászólások le vannak zárva.