ATP beharangozó: Sydney, Auckland

Az év második hetén- rendszerint- már nem hárul olyan nagy figyelem, hiszen a legjobbak ilyenkor már csak edzésekkel készülnek a közelgő Australian Openre. Igen ám, de a jövő héten fog szűk egy év után visszatérni Juan Martin del Potro. Lesz tehát miért odafigyelni a következő héten is.

Auckland

Kategória: ATP World Tour 250

Borítás:      Kemény pálya

Díjazás:      $519,395

Címvédő:   John Isner

forrás: www.puntodebreak.com

forrás: www.puntodebreak.com

Tavaly Isner volt a legjobb Új-Zélandon, idén azonban új bajnokot avatnak majd. forrás: tennis-pronostics.com

Tavaly Isner volt a legjobb Új-Zélandon, idén azonban új bajnokot avatnak majd.
forrás: tennis-pronostics.com

David Ferrer (1.) és Gael Monfils részvételi szándéka után boldogan prognosztizálhatták a versenyt a szervezők, ám végül mindkettejük visszalépett a tornától. Ferrer valószínűleg dohai sikere után nem akarja túlvállalni magát (pedig ő aztán nem szokott pihenni), a francia teniszező pedig személyes okokra hivatkozva lépett vissza. Ezek mellett még a címvédő Isner is visszamondta a szereplését, ugyanis elfáradt a Hopman Kupa végére.

Bár így nem kevés kiemelked(het)ő teniszezővel lett kevesebb a mezőny, de pont emiatt várható szoros küzdelem majd a Heineken Open trófeájáért. Ferrer helyére, a tábla tetejére honfitársát, Robredot (5.) tették, akinek könnyű dolga lehet. Egy hazai szabad-kártyással vagy egy selejtezőssel játszhat majd a 8 közé jutásért. Az ő negyedében találhatjuk a tavaly döntős Lu-t (9.), jó kérdés, mennyi esélye van a negyeddöntőre, ugyanis az első meccsen Monacoval, győzelem esetén azt követően pedig Ramosszal vagy Lorenzivel játszik. Hasonló szinten van mindhárom teniszezővel. A felső ág alsó negyedében Bautista-Agut (3.) található. A spanyol teniszező tegnap egy drámai meccsen kapott ki a chennai elődöntőben a szlovén Bedenétől. Ha abból a meccsből (és indiai szerepléséből) indulunk ki, akkor könnyen eljuthat az elődöntőig, pláne, ha megnézzük a sorsolást: Delbonis vagy Mannarino ellen kezd, majd a negyeddöntőben a kolumbiai Giraldo (6.) várhat rá.

A tábla alsó ágának felső negyedében három nagy tehetség is megtalálható: Thiem, Coric és Carreno Busta. A horvát és a spanyol egymás ellen fognak megküzdeni az első körben, a meccs győztese pedig a portugál Sousával vagy az amerikai Johnsonnal (8.) mérkőzik meg a továbbjutásért. A negyed legerősebbje kétség nélkül Kevin Anderson (4.). A dél-afrikai a Thiem-Struff-meccs nyertesével fog játszani a 8 közé jutásért. Egy negyeddel lejjebb Gulbis (2.) és Garcia-Lopez (7.) a kiemelt teniszezők. Az öt selejtezősből kettő fog ide érkezni, így nem állhat előttük nehéz út a negyeddöntőig. A spanyol az argentin Schwarztman ellen játszik majd az első körben, utána következhet Donald Young. Gulbis levesébe pedig csak talán a brazil Bellucci köphet bele.

Sydney

Kategória: ATP World Tour 250

Borítás:      Kemény pálya

Díjazás:      $494,310

Címvédő:   Juan Martin del Potro

forrás: www.apiainternational.com.au

forrás: www.apiainternational.com.au

Ugyan Del Potro nyerte meg 2014-ben a tornát, most nem a címvédés a fő célja forrás: www.newindianexpress.com

Ugyan Del Potro nyerte meg 2014-ben a tornát, most nem a címvédés a fő célja
forrás: www.newindianexpress.com

“Ahogyan írva vagyon”, itt tér vissza Del Potro. A US Open korábbi bajnoka szabad-kártyásként lesz ott a főtáblán és Sergiy Stakhovskyval játszik majd a továbbjutásért. A meccs nyertese pedig egyenest az első kiemelttel, Fabio Fogninival (1.) kerül majd össze. A következő negyedben Pablo Cuevas (6.) a kiemelt, de nem favoritja a negyednek, az üzbég Istominnak is jó esélye lehet a negyeddöntőbe jutásra, az uruguayi nem mellesleg a szintén visszatérő Almagro ellen kezd. A felső ág alsó felében kiegyensúlyozott  mezőny sorsoltak össze: Seppi, Kyrgios, Janowicz, Pospisil, Leonardo Mayer (5.), vagy éppen Benneteau (4.). Bármelyikőjüknek sansza van egy eredményes menetelésre.

Az alsó ágon a belga Goffin (2.) a favoritnak ígérkező teniszező. Első ellenfele a Matosevic-Bolelli-meccs győztese lesz. A 8 között pedig a szlovák Klizan (8.) érkezhet. Az ág másik felén Jeremy Chardy (7.) Sam Querrey ellen játszik majd az első körben, a találkozó nyertese pedig Sam Groth vagy Gilles Müller lesz. A másik negyedben Kohlschreiber (3.) erő-nyerőként nem játszik az első körben. A második fordulóban a tavalyi döntős Tomic vagy egy selejtezős lesz majd az ellenfele a németnek.

A tornák sorsolása:

Auckland

Sydney

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.