ATP Hamburg, Gstaad, Atlanta: Jönnek a döntők

Hamarosan túl leszünk egy újabb héten.

Hamburg

Németországban teljesült a papírforma, Rafa Nadal (1.) ugyanis bejutott a döntőbe a nyári salakos tornán. Csak az első meccsen, Fernando Verdasco ellen veszített játszmát. A legjobb 8 között a vártnál simábban ejtette ki Pablo Cuevast (5.), tegnap pedig még ennél is könnyebben tudta le az Andreas Seppivel (4.) megvívott elődöntőt. Az olasz játék nélkül jutott el idáig, miután a negyeddöntőre honfitársa, Simone Bolelli nem tudta vállalni a játékot. A mallorcai végül 6/1 6/2-re nyert, de nem ettől lett beszédtéma a mérkőzés. Nadal szett- és breakelőnynél, a játék kellős közepén (éppen adogatott) hirtelen a főbíróhoz ment, és mondta neki, hogy ápolást kér. Abszurd dolog volt, hogy ilyen kedvező szituációban. A mellkasától kicsit lejjebb érzett fájdalmat (elmondása szerint gyulladás volt), de megkapta a háromperces ellátást és a megfelelő gyógyszert. Ezután, mintha mi sem történt volna, az azelőtti lendülettel fejezte be a meccset.

Fabio Fognini harmadjára is bravúrt arat? forrás: skysports.com

Fabio Fognini harmadjára is bravúrt arat?
forrás: skysports.com

Nadalnak ez lesz pályafutása 96. tornadöntője. Olyan ellenfél vár rá ott, akivel kapcsolatban nincsenek túl jó emlékei erről az évről. Az illető Fabio Fognini (8.). A szintén olasz teniszező idén már kétszer legyőzte a Salakkirályt kedvenc borításán. Rióban, aztán spanyol közönség előtt Barcelonában is. Az Australian Open idei páros (társ)bajnoka az első két meccsén még nehezebben nyert, de tegnap nagyon magabiztos volt az élete eddigi legjobb eredményét elérő Lucas Pouille ellen. A 32 éves San Remo-i 93%-ban hozta a pontokat első szerva mögött. Valami ilyesmi stabilitásra lesz majd szüksége Nadal ellen is a 2013-as bajnoknak. Fognini egyébként nem túl eredményes a tornadöntőkben: eddigi mérlege 3-6 .

Atlanta

John Isner a triplázás küszöbén áll Atlantában forrás: www.straitstimes.com

John Isner a triplázás küszöbén áll Atlantában
forrás: www.straitstimes.com

A tengerentúlon Isner-Bagdhatis döntőt rendeznek. A tegnapi elődöntők során a kétszeres címvédő amerikai ellen először nyertek szettet. A részsikert Denis Kudla érte el, de a teljes siker nem jött össze. Isnernek (1.) sikerült a fordítás, és bejutott 5. atlantai döntőjébe, ahol a 3. egymás utáni győzelemért játszik majd Marcos Bagdhatis (5.) ellen. A ciprusi nem nagy meglepetésre ejtette ki Vasek Pospisilt (2.), magyar idő szerint pedig ma éjszaka nagyon szoros meccsen nyert Gilles Müller (7.) ellen. A 2006-os Australian Open döntőse 2011 után játszik újra ATP tornán finálét. Az amerikai elleni mérlege azonban egyáltalán nem “rózsás”. Az egymás ellen megvívott eddigi 5 meccsükből 5-öt nyert Isner. Érdekesség, hogy mindegyik meccs Észak-Amerikában zajlott. 

Gstaad

Goffin és Thiem tavaly már vívott egy finálét forrás: www.news.at

Goffin és Thiem tavaly már vívott egy finálét
forrás: www.news.at

Dominic Thiem (3.) a múlt heti umagi menetelés után most Svájcban is bejutott a döntőbe. Az előző két forduló mindegyikén spanyol vetélytársat kapott, és mind a két alkalommal három szettet játszott. A negyeddöntőben Carreno Bustát (7.), az elődöntőben Feliciano Lopezt (2.) győzte le. A megfelelő “lelki tréning” megvolt tehát. Ellenfele a döntőben David Goffin (1.) lesz, akivel tavaly a kitzbüheli torna döntőjében már találkozott. A top-kiemelt belga is élt meg nehéz perceket a héten. A negyeddöntőben egy 2 óra 41 perces, nagyon izgalmas találkozón nyert Joao Sousa (6.) ellen. A finálé már elkezdődött egyébként, az első szettet Thiem nyerte 7/5-re, így egy lépéssel közelebb jutott a revánshoz.

A kiemelt kép forrása: www.ara.cat

A hozzászólások le vannak zárva.