Barcelonában és Bukaresten is 4 között a címvédő

Rafa Nadal pedig revánsot vett Fogninin a tavaly vereségekért.

Barcelona

Az év új, és az eredmény is: Fognini idén nem tudta meglepni Nadalt forrás: www.vavel.com

Az év új, és az eredmény is: Fognini idén nem tudta meglepni Nadalt
forrás: www.vavel.com

2015-ben Rafael Nadal (1.) legnagyobb mumusa Fabio Fognini (12.) volt. Az olasz háromszor is legyőzte a Salakkirályt tavaly. Kétszer a mallorcai kedvenc borításán (ebből egy pont Barcelonában volt), illetve a US Openen 0-2-ről fordítva. Idén ez volt az első találkozásuk, s mivel az egyik meglepetés-vereséget éppen itt szenvedte el Nadal, megvolt a pikantériája a meccsnek. A nyolcszoros bajnok jól kezdett, még egy elbukott adogató játék is “belefért” ahhoz, hogy megnyerje az első szettet. A második igazi “hullámvasút” volt. A spanyol megnyerte az első két játékot, erre Fognini egy 4-es szériával válaszolt. Nadal azonban 2/4-ről talpra tudott állni. Sőt, 6/5-ös vezetésnél, Fognini szervájánál 0-40-je, azaz 3 meccslabdája is volt. Ezek közül azonban egyet sem tudott kihasználni, tie-break döntött. Ott viszont a korábbi világelső már nem tékozolt el semmilyen lehetőséget, mindössze egy pontot veszített. Az elődöntőben Philipp Kohlschreiber (10.) ellen fog játszani, aki simán legyőzte Andrey Kuznetsovot (16.)

Alakul a Nadal - Nishikori álomdöntő forrás: www.sportstarlive.com

Alakul a Nadal – Nishikori álomdöntő
forrás: www.sportstarlive.com

Elődöntős a kétszeres címvédő Kei Nishikori (2.) is, aki Alex Dolgopolov (11.) legyőzésével nyerte meg zsinórban 13. meccsét a katalán fővárosban. Az első játszma nagyon szoros volt. Úgy tűnt, break nélkül jutnak el a rövidítésig, de ehhez közeledve mind a ketten nehéz helyzetbe kerültek. Az ukrán fogadóként 4 játszmalabdát is kiharcolt, de nem tudta ezeket kihasználni. Ezután épp rajta csattant az ostor, annyi különbséggel, hogy Nishikori a maga negyedik lehetőségét már kihasználta, aztán kiszerválta a játszmát. Ezt követően hengerelt a japán: első szett 4/5-nél fordult elő utoljára, hogy Dolgopolov játékot tudott nyerni. Nishikori Benoit Paire (6.) ellen vívhatja ki a döntőbe jutást. A francia teniszező nehezen aratott diadalt a tunéziai Jaziri felett. Közel volt a szett- és break-hátrányhoz, majd ahhoz is, hogy Jaziri szerváljon a meccsért, de az egyenlítés után könnyű dolga volt már.

Minden eredmény megtalálható itt.

Bukarest

A román fővárosban is kialakult az elődöntő mezőnye. A címvédő Guillermo Garcia-Lopez (4.) 3 óra 4 perces csatában, két meccslabdát hárítva nyert az argentin Pella (6.) ellen. A spanyolra honfitársa, Fernando Verdasco vár. A balkezes a holland Robin Haasét győzte le, aki még az előző körben búcsúztatta az első kiemelt Tomicot. A másik ágon Federico Delbonis (3.) és Lucas Pouille mérkőzik meg a fináléba jutásért. Delbonis az olasz Cecchinatót verte nagyon simán, a fiatal francia pedig majdnem 2 és félórás ütközetben nyert Paolo Lorenzi (7.) ellen.
Minden eredmény megtalálható itt.
A kiemelt kép forrása: www.straitstimes.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.