ATP Budapest: Pouille győzött a fővárosban!

Lucas Pouille győzelmével ért véget a GazProm Hungarian Open. A francia a döntőben a brit Aljaz Bedenét győzte le.

Az elődöntők alapján egy kiélezett döntőre lehetett számítani, hiszen mind a ketten meggyőző és magabiztos győzelmet arattak. Lucas Pouille két szettben győzte le Paolo Lorenzit, Aljaz Bedene pedig hasonló módon kényszerítette búcsúra a bravúros módon elődöntőig eljutó Laslo Djeret.

Pouille a győzelme pillanatában
Kép forrása: atpworldtour.com

Pouille úgy fogta meg a döntő elejét, ahogyan azt kell. Tenyereseivel irányítani tudott és rögtön elvette Bedene legelső adogatójátékát. A francia ezek után sem állt meg, Bedene pedig sok hibával és viszonylag röviden teniszezett az első játszmában. Pouille ellépett 5-1-re és bár az első lehetőségéből nem, de a másodikból már megnyerte a döntő első szettjét. A meccs képe a második játszmában sem igazán változott, hiszen a brit továbbra sem tudott lényegesebben feljavulni. Bedene 1-1-nél elvesztette az adogatását, majd több játékot már nem tudott nyerni a fináléban. Pouillenak 1 óra 5 percre volt szüksége, hogy megszerezze a budapesti tornagyőzelmet.

Pouille amilyen nehezen kezdte a tornát ( Vesely ellen mérkőzéslabdákat hárított ), annyira meggyőző teljesítményt mutatott az egész torna hátralévő részében. A francia játékos pályafutása második tornagyőzelmét szerezte meg a magyar fővárosban.

Kiemelt kép forrása: hungarianopen.org

A hozzászólások le vannak zárva.