ATP 250 – Winston-Salem: Kyle Edmund már túl nagy falat volt Fucsovics Mártonnak

A legmagasabban rangsorolt magyar férfi teniszezőnek a legjobb 16 jelentette a végállomást az amerikai kemény pályás tornán.

Ernests Gulibisszal majd Joao Sousával is felvette a versenyt Fucsovics Márton az észak-karolinai Winston-Salemben megrendezendő kemény pályás férfi tenisztorna főtábláján, ám a szintén selejtezőből feljutó brit Kyle Edmund ellen sajnos már korántsem ment annyira a játék, mint a lett és a portugál vetélytárssal szemben. A találkozó első öt játékában még fej-fej mellett haladtak a felek adogatóként, de első szett 3/2-es brit vezetéstől kezdve, ahogy mondani szokás, „kezdett kinyílni az olló”. Az ominózus állás után csak Edmund nyert játékot és 33 perc alatt már egy szettre volt a negyeddöntőbe jutástól. Magyar szempontból a helyzet csak tovább romlott a folytatásban. A fiatal brit teniszező 7 zsinórban megnyert játéknál állt meg, ami miatt a második szettben is behozhatatlan hátrány várt a nyíregyházi származású versenyzőre. Edmund szériáját meg tudta szakítani, de ez nem tartotta vissza ellenfelét. Ahogyan az első, úgy a második szettben kétszer vette el Fucsovics adogatását a brit és 68 perc alatt harcolta ki a negyeddöntős részvételt.

Végeredmény: K. Edmund (GBR) – Fucsovics M. (HUN) 6/2 6/1

Edmund ellenfele a legjobb 8 között az amerikai Steve Johnson (6.) lesz, a hazai versenyzők közül azonban John Isner (3.) már nincs versenyben, őt Borna Coric ejtette ki. A fiatal horvát a német Jan-Lennard Struffal meccsel az elődöntőért. Van esélye még viszont az 1. kiemelt, Roberto Bautista-Agutnak a győzelemre, ehhez előbb a fiatal amerikai, Taylor Fritzet kell legyőznie. A tábla legalján pedig a bosnyák Damir Dzumhur a dél-koreai Hyeon Chunggal (13.) játszik a 4 közé jutásért.

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.