Wimbledon 2018: Kiesett a férfi egyes tavalyi döntőse!

Tegnap eleredt az eső, mikor Marin Cilic a győzelem kapujában állt Guido Pella ellen. Nagyon nem tett jót neki a halasztás!

Élete győzelmét aratta Guido Pella
Kép forrása: twitter.com/FSAsiaLive

Újabb nap, újabb meglepetés! Minden eddiginél nagyobb! Kiesett ugyanis a férfi egyes tavaly döntőse, Marin Cilic (3.).  Egy vereség sosem kellemes, de ez a mostani arcpirítónak számít, hiszen a horvát szettek tekintetében 2-0-ra vezetett tegnap a világranglista 82. Guido Pellával szemben. Az argentin teniszezőt azonban a szerda esti esőzés szépen fokozatosan visszahozta a mérkőzésbe, a végleges felfüggesztés pillanatában 4/3-ra vezetett a harmadik szettben és adogatott a break-előnyért. Csütörtökön pedig egy új mérkőzés vette kezdetét. Pella kiszerválta az ominózus játszmát, majd a meccs hátralevő részében is teljes mértékben felvette a versenyt Cilic-csel. A horvátnak megvolt a lehetősége a befejezésre a következő játszmában, de a 3/1-es előny sem volt elég ehhez. Pella visszajött a hátrányból majd tie-breakben kiegyenlített. Ezután már pedig sakkban tartotta az eseményeket. Egy játékban ugyan megszenvedett az adogatásával (3 fogadóelőnyt is hárítania kellett), de ami Cilicnek nem sikerült, az neki igen. 5/4-nél még meccsben maradt a horvát, de Pella 6/5-nél a negyedik meccslabdát már nem hagyta kárba veszni.

Wawrinka számára is ennyi volt idén Wimbledonban
Kép forrása: twitter.com/bet365

Ennek az eredménynek leginkább a két évvel ezelőtti döntős, Milos Raonic (13.) örülhet, aki ha a következő fordulóban legyőzi Denis Novakot, a legjobb 16 között Pellával vagy az amerikai McDonalddal játszhat, a negyeddöntőben pedig olyan ellenfelek várhatnak rá, mint John Isner (9.), Radu Albot, Stefanos Tsitsipas (31.), vagy Thomas Fabbiano. Apropó Fabbiano! Az olasz teniszező 2-0-ra vezetett Stan Wawrinka a tegnapi szünet előtt, s ugyan a svájci közel állt a szépítéshez, sok játékpercre végül nem jöttek ki a felek csütörtökön. Fabbiano rövidítésben, két szettlabdát hárítva biztosította be a győzelmet.

Isner is majdnem Cilic sorsára jutott
Kép forrása: twitter.com/SI_Tennis

A nagyobb nevek közül továbbjutott azonban Isner és Kevin Anderson (8.) is. Előbbi igencsak megszenvedett a belga Bemelmans ellen. Az amerikai Cilichez hasonlóan dupla-szett-előny után bonyolódott ötjátszmás találkozóba. Csütörtökön az utolsó játékrész közepéről folytatódhatott a játék, s bizony itt is közel voltunk ahhoz, hogy kiessen egy top 10-es kiemelt. Bemelmans ugyanis 5/4-nél fogadóként két meccslabdát is kiharcolt, de mind a kettő kihasználatlanul maradt, s ahogy ilyenkor lenni szokott, a papíron esélyesebb fél ezután felülkerekedett a papíron esélytelenebb vetélytárson. A dél-afrikai Anderson pedig az olasz Seppi ellen diadalmaskodott négy játszmában. A harmadik körben az egy évvel ezelőtti negyeddöntős, Gilles Müllert kiejtő Philipp Kohlschreiber (25.) lesz a US Open tavalyi döntősének ellenfele.

Eredmények

Pella (argentin) – Cilic (horvát, 3.) 3/6 1/6 6/4 7/6(3) 7/5
Isner (amerikai, 9.) – Bemelmans (belga) 6/1 6/4 6/7(6) 6/7(3) 7/5
Anderson (dél-afrikai, 8.) – Seppi (olasz) 6/3 6/7(5) 6/3 6/4
Tsistipas (görög, 31.) – Donaldson (amerikai) 6/3 6/2 3/6 4/6 6/3
Fabbiano (olasz) – Wawrinka (svájci) 7/6(7) 6/3 7/6(6)

A kiemelt kép forrása: twitter.com/SkySportsTennis

A hozzászólások le vannak zárva.