ATP Finals: már csak Nadal részvétele kétséges

2018. november 2.
by andF

Juan Martin Del Potro térdsérülése miatt Londonban sem tud pályára lépni. A megüresedett helyre Nishikori és Isner pályázott.

Cilic vagy Thiem megelőzése nehéz feladatnak bizonyult volna, Del Potro visszalépésével azonban remek esély kínálkozott Nishikori előtt, hogy kvalifikálja magát az ATP Finals-re. A megüresedett pozícióra Isner pályázott még jó eséllyel.

Kettejük közül Nishikori volt jobb pozícióban a ranglistán, és nem is kellett sokáig izgulnia, hiszen az orosz Khachanov két mérkőzéslabdát hárítva legyőzte Isnert a párizsi tornán. Ezzel biztossá vált, hogy a japán lesz a nyolcadik résztvevő, Isner pedig tartalékként utazhat Londonba.

Egyáltalán nem biztos, hogy a hórihorgas amerikai csak a háttérből figyeli majd az eseményeket, ugyanis kétséges, hogy Nadal vállalja-e a szereplést. A US Openen elszenvedett térdsérülése után Párizsban tért volna vissza, de hasi fájdalmak miatt az orvosai tanácsára mégsem vállalta a szereplést – ezzel biztossá vált, hogy jövő héttől Djokovic nevével kezdődik majd a világranglista.

Kei Nishikori 2014 és 2016 között 11 mérkőzést játszott az ATP Finals-en, ezekből hét az ő győzelmével ért véget. A tavalyi tornát sérülés miatt kihagyta.

Kép forrása: tennistours.com

A hozzászólások le vannak zárva.