Estorilban térnek vissza a Monte Carlói döntősök

Fabio Fognini és Dusan Lajovic is Portugáliában folytatja jól kezdődő salakszezonját.

Meglepetéssel kezdődött az ATP Tour salakszezonjának első igazán nagy tornája, a Monte Carlo Masters. A fináléba Fabio Fognini és Dusan Lajovic jutott be, miután mindketten két salak-specialistát, az olasz a Salakkirály Rafael Nadalt, a szerb pedig Dominic Thiemet ejtette ki korábban. Saját pályafutása legnagyobb sikerét végül a varázslatos kezű San Remo-i teniszező érte el.

Az ünneplés hete azonban véget ért, az új játékhéten mindketten visszatérnek a vérkeringésbe, mégpedig a portugáliai Estorilban. Fognini a második, Lajovic az ötödik kiemeltje a közel 600 ezer euró összdíjazású versenynek, de természetesen nem ők ketten tartoznak a főtábla elitjébe. Stefanos Tstistpas a torna első kiemeltje, aki előre láthatólag Lajovic-csal vagy a belga David Goffin-nel (4.) mérkőzhet meg egy esetleges elődöntőben, egy körrel hamarabb pedig a fiatal ausztrál, Alex De Minaur (6.) várhat rá. Nem szabad megfeledkezni egyébként a felső ágon Joao Sousáról sem, hiszen amellett, hogy portugál, ő a torna címvédője is. Nagy bravúrra lenne szüksége a duplázáshoz, hiszen valószínűleg az utóbb említett négy teniszező közül legalább hárommal meg kellene mérkőznie.

Fognini a főtábla legalján helyezkedik el második kiemeltként. Mint erő-nyerő, még várnia kell ellenfelére, aki azonban nem biztos, hogy könnyű lesz, ha Pablo Cuevas nem okoz negatív meglepetést. A 31 éves olasz teniszező negyedébe a fiatal amerikai, Frances Tiafoe (8.) került, egy negyeddel feljebb pedig Gael Monfils (3.) és Pablo Carreno Busta (7.) található.

A borítókép forrása: ad.nl