Nadal simán jutott tovább, Isner megszenvedett a sikerért

Az első Rio Openen tovább folytatja menetelését Rafael Nadal. A világelső ismét egyik honfitársával találkozott, Albert Montanes mindössze három játékra volt jó ellene. Delray Beachen a második kiemelt John Isner csak a döntő szett rövidítésében tudta legyőzni az izraeli Selát.

Rio

Nadal magabiztosan nyert Forrás: eurosport.com

Nadal magabiztosan nyert
Forrás: eurosport.com

Rafael Nadal első versenyét játssza az Australian Openen szerzett hátsérülését követően. A Montanes elleni mérkőzésén is volt egy szalag a háta alsó részén, saját elmondása szerint sincs még tökéletes állapotban: “Ha megsérülsz egy Grand Slam torna döntőjében, majd két és fél hetet ki kell hagynod akkor nem könnyű a visszatérés. A hátam még mindig zavar egy kicsit, de örülök, hogy úgy döntöttem, játszani fogok itt.”

Nadal mindkét játszmában rögtön breakelőnybe került és összesen hat alkalommal vette el ellenfele adogatását. Egyedül a második szett hatodik játékában gyűlt meg a baja ellenfelével: miután Montanes visszajött breakhátrányból, 3:2-es Nadal vezetésnél labdája volt az egyenlítéshez, ám Nadal nem tette meg azt a szívességet ellenfelének, hogy visszaengedi a meccsbe és megnyerte a maradék négy játékot. A végeredmény tehát 6:1, 6:2 lett, Nadal ezzel 101 – 15-re módosította mérlegét honfitársai ellen.

A világelső következő ellenfele a portugál Joao Sousa lesz, aki Albert Ramos 7:6, 2:6, 6:3-as legyőzésével megakadályozta, hogy Nadal harmadik ellenfele is spanyol legyen.

Alexandr Dolgopolov a tavalyi pocsék szezonja után idén már másodszor jutott negyeddöntőbe ATP tornán. Az ukránnak nem volt könnyű dolga Facundo Bagnis ellen, de végül két óra 31 percnyi játék után szetthátrányból fordítva legyűrte ellenfelét – 6:7, 6:2, 7:6. Dolgopolov következő ellenfele a harmadik kiemelt Fognini lesz, akinek szintén meggyűlt a baja az uruguayi Cuevas ellen (7:6, 4:6, 6:3). A pályafutása legmagasabb, 14. világranglistás helyén álló Fognini eddigi két találkozójukat elveszítette az ukrán ellen, mostani formája alapján azonban jó esélye van a győzelemre – az idei latin-amerikai salakszezon első állomásán Chilében megnyerte a tornát és múlt héten Buenos Airesben is a döntőig menetelt, ahol a kétszeres címvédő Ferrer állta az útját.

Eredmények:

Dolgopolov – Bagnis – 6:7, 6:2, 7:6

Fognini – Cuevas – 7:6, 4:6, 6:3

Nadal – Montanes – 6:1, 6:2

Sousa – Ramos – 7:6, 2:6, 6:3

Delray Beach

Cilic legutóbbi 12 meccséből 11-et megnyert Forrás: atpworldtour.com

Cilic legutóbbi 12 meccséből 11-et megnyert
Forrás: atpworldtour.com

A második kiemelt John Isner nehéz mérkőzésen van túl, az izraeli Dudi Sela ellen csak a döntő szett rövidítésében tudta kiharcolni a továbbjutást. Isner első tornáján szerepel azt követően, hogy az Australian Openen feladta a mérkőzését térdsérülés miatt. Nem állt messze a kieséstől a hórihorgas amerikai, a döntő szett rövidítésében 5:2-re vezetett ellenfele, innen sikerült zsinórban öt pontot nyernie, ami azt jelentette, hogy harmadszor is bejutott a torna negyeddöntőjébe. Isner a saját dolgát nehezítette meg, mivel a döntő játszmában 4:1-re is vezetett, a tizedik játékban pedig négy mérkőzéslabdája volt, de Sela mindannyiszor visszakapaszkodott a mérkőzésbe.

Marin Cilic zágrábi győzelme és rotterdami döntője után Delray Beachen is jól muzsikál, két sima játszmában, 6:3, 6:4 arányban búcsúztatta Ryan Harrisont. A horvát teniszező a negyeddöntőben Gabashvili ellen harcolhatja ki a továbbjutást, aki 4:2-re vezetett Nishikori ellen az első szettben, mikor is a japán csípősérülés miatt feladni kényszerült a mérkőzést.

.

Eredmények:

Isner – Sela – 3:6, 6:1, 7:6

Williams – Baghdatis – 6:7, 6:4, 6:2

Cilic – Harrison – 6:3, 6:4

Gabashvili – Nishikori – 4:2 – feladta

A kiemelt kép forrása: rioopen.com