Sydneyben folytatódik Fucsovics Márton szezonja

Miután Dohában másfél szettig partiban volt a világelső Novak Djokovic ellen, Ausztráliában folytatja az új idényt a legrangosabb magyar férfi teniszező.

A fiatalok játszótere lehet a 2019-es Sydney International. A közel 600 ezer dollár összdíjazású kemény pályás férfi tenisztorna élmezőnyének túlnyomó többsége olyan versenyzőket gyűjt magába, akiket a jövő lehetséges vezéralakjainak aposztrofál a szaksajtó.

Ide sorolhatjuk a tavalyi két döntőst, az ausztrálok mindössze 19 éves üdvöskéjét, Alex De Minaurt (5.) és a címvédő orosz Daniil Medvedevet (2.). Tavaly egy izgalmas, háromszettes összecsapáson harcoltak meg a bajnoki címért, s megmutatták, idő kérdése, hogy mikor kerülnek “radar fölé” az ATP Touron. 2018-ban mind a ketten szintet léptek: eredményeiknek köszönhetően az ausztrál 31., az orosz 16. az újév első ranglistáján. A sors pedig idén is összehozhatja őket, ám most hamarabb, a legjobb 8 között. Az újabb mérkőzés létrejöttét két dolog veszélyeztetheti kicsit: Medvedev ezen a héten Brisbaneben döntőzött, így jó kérdés ez a szereplés mennyit vesz ki belőle, illetve De Minaur nem erőnyerő a főtáblán.

Egy negyeddel feljebb azonban olyas valaki szerepel, aki miatt biztosan sokan fogják követni a torna történéseit. Ő pedig nem más, mint Fucsovics Márton (7.). A legrangosabb magyar férfi teniszező azok után, hogy Dohában is a világelső Novak Djokovic méltó ellenfelének bizonyult, Sydneyben folytatja 2019-es szezonját. Az első fordulóban az ellenfele a hazai szabad-kártyás James Duckworth lesz. Győzelem esetén John Millman vagy Frances Tiafoe ellen folytathatja, ha pedig összejön a negyeddöntő, akkor ott a rutinos francia, Gilles Simon (4.) mellett Sam Querreyvel vagy Malek Jazirivel kell számolnia.

A Djokovic ellen nyújtott teljesítményt látva sokat remélhetünk Fucsovicstól Sydneyben

A torna 1. kiemeltje a szintén tehetséges és fiatal, Stefanos Tsitsipas. A görög teniszező a 2018-as esztendő egyik nagy felfedezettje volt, így az újévben már nem meglepő, ha egy ATP 250-es kategóriájú versenyen ő a legmagasabban kvalifikált résztvevője. Matthew Ebdennel vagy a chilei Nicolas Jarryval játszik elsőnek, a negyeddöntőben pedig a Brisbane-i elődöntős Jeremy Chardyval, a 8. kiemelt Andreas Seppivel vagy a szlovák Martin Klizannal találkozhat. A felső ág másik negyedében Diego Schwartzman (3.) és Lucas Pouille (6.) küzdhet meg várhatóan az elődöntőért.

A torna sorsolása megtalálható itt.

A kiemelt kép forrása: cineytele.com

A hozzászólások le vannak zárva.